Implementatie van de bizLocator Widget

Hieronder vindt u de stappen die de IT-dienst van de stad/regio moet uitvoeren om de eigen widget te kunnen implementeren op de eigen website. Hieronder kan u ook een beschrijvende tekst vinden om eventueel op de website te plaatsen.

Beschrijvende tekst voor boven de widget

bizLocator, jouw start voor professioneel vastgoed
Wens je een perceel op een bedrijventerrein te kopen? Zoek je eerder naar een beschikbaar bedrijfspand? Of wil je als starter een flexibele bedrijfsruimte huren? bizLocator helpt elke ondernemer gratis op weg naar de meest geschikte ruimte in [LOCATIE].

bizLocator biedt naast een overzicht van zowel winkelpanden, horecazaken, kantoren, loodsen, units in businesscenters en industriegronden ook een extra dienstverlening. Zo kan je steeds bij ons terecht voor al je vragen rond vestigingsadvies, subsidies, uitbreidingsmogelijkheden van de locatie, noem maar op!
Klik hiervoor op het -icoontje bij een pand of op de knop 'Neem contact op'
Samen met bizLocator maken we je het gemakkelijker om jouw droomlocatie te vinden.

iFrame

Op de website van de gemeente waar men de widget wil integreren, moet eerst een iframe geplaatst worden:

<iframe name="bizlocator-widget" id="bizlocator-widget" frameborder="0" src="https://www.bizlocator.be/nl/widget-display/gent"></iframe>
De gemeente dient het ‘src’ attribuut aan te passen waarbij de url wordt aangepast naar die van de gemeente.
Voorbeeld Brugge: https://www.bizlocator.be/nl/widget-display/brugge

Javascript

De bizlocator website is op zich volledig responsive. Maar alvorens dit responsive design tot zijn recht kan komen, moet de website die ze toont (website van een gemeente) hier ook op voorzien zijn.

Indien er geen breedte aan de iframe toegekend is, zal deze de breedte van zijn parentelement overnemen. De breedte van een iframe is dus geheel in controle door de website die de iframe toont. Om ook de responnsiveness van de website in de hoogte te voorzien is er meer werk vereist. Zo moet je ervoor zorgen dat de iframe die de bizLocator-website zal weergeven de id bizmart-widget met zich mee heeft gekregen. Vervolgens dient men ook onderstaand javascript-bestand in de website te linken.

Het bestand iFrame.js kan je hier downloaden

Hieronder worde een geldig voorbeeld getoond voor wanneer een website een responsive design heeft en deze de iFrame over de volledige breedte van het scherm zouden willen.

Demo: